A mák magjai különösen gazdagok különféle tápanyagokban, és az egészségre gyakorolt hatásaik széleskörűek. Elmondjuk miért:
Blog
A mákhoz számtalan hiedelem kapcsolódik, az egyik ilyen, ha karácsonykor mákot darálunk, akkor nagy-nagy szerencse érhet minket, de miért is? :)
Luca-széke, mák és boszorkányok. Kicsit káoszos, de van összefüggés:) Itt elmeséljük:
Magyarországon először: Fehérmákból készült mákolaj. Enyhén mákos, csodásan harmónikus ízvilággal rendelkezik és hogy mire is jó? Íme:
Kétféle ember van: az egyik darál, a másik nem darál.
Géppel vagy kézzel? Avagy szemes mák vagy darált mák?
A megfejtés a cikkben....
A mákföld az egyik legtermékenyebb Duna-völgyi terület a Csallóköz keleti részéntaláható , egykor "Aranykertnek" nevezték, mert amit itt termeltek, annak különleges zamata volt, nem véletlen, hogy ezen a területen a középkortól mákot is termesztenek....
Ön tudta, hogy a mákban mennyi minden értékes erő van? Ásványi elemek, vitaminok, nyomelemek...És tartalmaz olyan, az anyagcsere, a vérképzés és a vas beépülése szempontjából nehezen bevihető ásványi anyagokat is, mint a mangán vagy a réz. De mit nyerünk az egészségünk szempontjából a mákfogyasztással? Itt feltárjuk a mák titkos szelencéjét....
Kozmetikumaink a tökéletesen tiszta és vegyszermentes, magas mákolajtartalmú mákunkból készül. A kézműves szappanban és krémben található mákolaj ásványi anyagokkal látja el a bőrt, miközben hidratál is. A mákolaj csodáiról itt olvashat...
A fehér mák egy különleges megjelenésű és ízvilágú mákfajta. Hogy milyen is valójában, ez kiderül a blogbejegyzésből!
Egészségtudatos vagy? Vagy csak szeretnél egy új ízt? Elmondjuk miért jó máklisztet használni!
Amennyiben Ön olyan vendéglátó egységet üzemeltet, amelyben mák alapú termékeket készítenek, akkor örömmel vesszük megkeresését.